top of page

Aanpak

Soms merk je aan je kind dat er iets niet helemaal lekker zit, en kan je je vinger niet op de oorzaak leggen. Kindercoaching kan hierbij helpen. Kindercoaching is een laagdrempelige, in principe kortdurende, werkwijze.

 

Ik werk met diverse materialen, zoals coachkaarten, verhalen, oefeningen, poppetjes, een grote landkaart en meer die ingezet worden om gevoelens onder woorden te brengen en het thema / de hulpvraag helder te krijgen en hoe daar mee om te gaan.      

 

Wil je meer weten over kindercoaching en of het iets is voor jullie kind, dan nodig ik je van harte uit om contact op te nemen voor een vrijblijvend telefonisch overleg. Dit kan via email of het contactformulier. Hebben jullie een goed gevoel en is het een thema waar ik mee kan helpen dan maken we een kennismakingsafspraak met jullie kind erbij.

 

De thema's waar ik kinderen onder andere mee help, zijn: ​ 

·       zelfvertrouwen 

·       concentratie 

·       vriendschappen 

·       woede-aanvallen 

·       ruzie / pesten 

·       echtscheiding 

·       rouw

Hoe ziet het coachingstraject er uit?

 1. Denk je dat jouw kind baat kan hebben bij kindercoaching? Of twijfel je nog? Ik sta je graag vrijblijvend te woord om jullie situatie en de mogelijkheden te bespreken.
   

 2. Besluiten jullie om verder te gaan, dan plannen we een afspraak waarbij jullie kind en één of beide ouders aanwezig zijn. Dit kan persoonlijk of eventueel online.
   

 3. Vervolgens vindt de eerste coachingsafspraak van ca. 45 minuten met jullie kind plaats. In kindercoaching staat het kind centraal. Op een speelse manier ga ik met jullie kind op onderzoek. Van daaruit stellen we gezamenlijk een doel op.
   

 4. Daarna volgen gemiddeld vier tot zes vervolgsessies van ca. 45 minuten met jullie kind. 
   

 5. Na deze sessies plannen we een tussentijds evaluatiegesprek in.  
   

 6. Indien gewenst volgen er aanvullende sessies.

Vergoeding

Kindercoaching is preventieve zorg en wordt meestal niet vergoed door een zorgverzekering. Ik ben vrijgesteld van btw. 

 

Het telefonische overleg en de kennismaking met het kind en de ouders zijn geheel vrijblijvend en gratis. Daarna reken ik per sessie 65 euro. Na afloop van iedere sessie ontvangt u een factuur met betaallink.

 

Is uw kind onverhoopt niet in staat op de afgesproken datum en tijd aanwezig te zijn, dan hoor ik dat graag uiterlijk 24 uur van tevoren per telefoon, mail of WhatsApp. 

 

Kinderen komen naar de Blokhut omdat er even iets niet gaat zoals ze willen, omdat ze ergens verdrietig over zijn of tegenop zien. Samen gaan we op zoek naar wat werkt of helpt. De aanpak is plezierig, kinderen komen graag.

Een kleine greep uit de materialen waar ik mee werk.

IMG_5285.jpeg

De Bus

Een oefening om inzichtelijk te krijgen welke angsten of belemmerende gedachten een kind heeft.

Creatieve oefeningen

Aan de hand van thema verhalen, vaak over dieren, waarin kinderen hun situatie herkennen doen we creatieve opdrachten zoals deze powerarmband.

1f3c756e-47fb-419a-a0dd-4983557fc94d.jpeg
IMG_6318_edited.jpg

Kaarten

Met kaarten, afgestemd op het thema waar het kind voor komt, praten kinderen makkelijker en krijg ik veel inzicht in wat er speelt.

Reis op de kaart

Deze kaart is een fantastisch middel ontwikkeld door Janet Schmidt. Onder begeleiding van de juiste vragen maken kinderen een reis op de kaart. Van waar ze nu staan, waar ze naar toe willen en wat ze daarvoor nodig hebben.

IMG_2248_edited.jpg
bottom of page