top of page

De Kindercoach

Mijn naam is Dorine Wesseling, ik ben getrouwd met Marco en wij hebben twee zonen Casper (1999) en Jurriaan (2004). 

 

Tijdens covid ben ik als vrijwilliger begonnen op de Eerste Openluchtschool in Amsterdam. Sinds 2021 ben ik met veel plezier werkzaam als kindercoach en onderwijs assistent.

Het ondersteunen van vaste klassen combineer ik met het één op één coachen van kinderen en het begeleiden van kinderen in kleine groepjes. Ik word heel blij als ik kinderen kan begeleiden om hun unieke talenten en kwaliteiten te ontdekken en zo hun zelfvertrouwen (terug) te vinden.

Naast mijn werkzaamheden op de Eerste Openluchtschool werk ik ook als zelfstandig kindercoach.

Ik maak gebruik van intervisie bijeenkomsten met collega coaches. Daarnaast blijf ik mij sinds de opleiding tot kindercoach verder ontwikkelen:

  • Kind, gezin & rouw - Janet Schmidt Academy, heden

  • Onderwijsassistent, 2024

  • Masterclass Transactionele Analyse bij Van de Kaart, 2022

  • Kindercoach opleiding, 2021

De Blokhut - Het begin

Mijn eerste coaching sessies vonden plaats in een blokhut naast de Eerste Openluchtschool Amsterdam, misschien niet de mooiste maar wel een knusse ruimte van enkele vierkante meters. Kinderen voelen zich er op hun gemak, en er vinden mooie gesprekken en inzichten plaats. De Blokhut is zo een symbool geworden voor een veilige plek voor mijn coaching. Vandaar de naam.

De blokhut waar het begon.

Coachingsruimte

Naast de blokhut beschik ik ook over een coachingsruimte aan huis in Amsterdam Zuid. Daarnaast ben ik flexibel om naar andere locaties te komen.

Praktijkruimte aan huis. Blokhut 2.0.
Praktijkruimte aan huis. Blokhut 2.0.
Praktijkruimte aan huis. Blokhut 2.0.

Ik ben altijd betrokken geweest bij het welzijn van kinderen. Voordat ik kindercoach werd heb ik Stichting DoCare opgericht om jongeren in Nederland bewust te maken van de hiv/aids-problematiek in de wereld en fondsen te werven ter ondersteuning van voorlichtingsprogramma's in ontwikkelingslanden. In samenwerking met Rutgers WPF zijn speciale (digitale) lespakketten ontwikkeld, voor scholieren in Nederland en Oeganda, Kenia, Zuid-Afrika en Indonesië. De fondsenwerving was veelzijdig, van hardloopevenementen met kinderen tot veilingen tijdens sponsordiners. Sinds het beëindigen van Stichting DoCare deel ik mijn ervaringen graag met andere stichtingen zoals To Be Worldwide en Estrela de Favela.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten met mijn hond Bodhi of aan het zeilen met mijn gezin.

bottom of page