top of page

De Kindercoach

Mijn naam is Dorine Wesseling, ik ben getrouwd met Marco en wij hebben twee zonen Casper (1999) en Jurriaan (2004). 

 

Als ondernemer hield ik me bezig met het ontwikkelen van apps, websites en was ik organisator van uiteenlopende bedrijfsevenementen. Daarnaast ben ik altijd betrokken geweest bij het welzijn van kinderen. 

 

Voordat ik kindercoach werd heb ik Stichting DoCare opgericht om jongeren in Nederland bewust te maken van de hiv/aids-problematiek in de wereld en fondsen te werven ter ondersteuning van voorlichtingsprogramma's in ontwikkelingslanden. In samenwerking met Rutgers WPF zijn speciale (digitale) lespakketten ontwikkeld, voor scholieren in Nederland en in ontwikkelingslanden (o.a. Oeganda, Kenia, Zuid-Afrika en Indonesië). De fondsenwerving was veelzijdig, van hardloopevenementen met kinderen tot veilingen tijdens sponsordiners. Sinds het beëindigen van Stichting DoCare heb ik mijn ervaringen gedeeld en ingezet voor andere stichtingen zoals To Be Worldwide en Estrela de Favela

 

Tijdens mijn vrijwilligerswerk op de Eerste Openluchtschool in Amsterdam kreeg ik pas echt de smaak te pakken en inmiddels ben ik ben ik sinds 2021 werkzaam als kindercoach en onderwijsassistent.

 

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten met mijn hond Bodhi of aan het zeilen met mijn gezin. 

 

Waarom kindercoaching?

Ik vind het geweldig om deel uit te maken van het professionele team. Inmiddels combineer ik het ondersteunen van vaste klassen met het één op één coachen van kinderen en het begeleiden van kinderen in kleine groepjes. Ik word heel blij als ik kinderen kan begeleiden om hun unieke talenten en kwaliteiten te ontdekken en zo hun zelfvertrouwen (terug) te vinden.

De Blokhut - Het begin

Mijn eerste coaching sessies vonden plaats in een blokhut naast de Eerste Openluchtschool Amsterdam, misschien niet de mooiste maar wel een knusse ruimte van enkele vierkante meters. Kinderen voelen zich er op hun gemak, en er vinden mooie gesprekken en inzichten plaats. De Blokhut is zo een symbool geworden voor een veilige plek voor mijn coaching. Vandaar de naam.

Naast de blokhut beschik ik ook over een coachingsruimte aan huis. Daarnaast ben ik flexibel om naar andere locaties te komen.

IMG_6119_edited.jpg
bottom of page